Activiteiten en nieuwtjes

Met bovenstaande foto heeft Willi Reisdorf een acceptatie behaald bij de Benevisiewedstrijd van 2018. Gefeliciteerd, Willi!

Het eerste kwartaal thema ‘ONGEREPT’ hebben we afgelopen clubavond zo goed als afgerond.
Voor het nieuwe kwartaal dat loopt tot en met 31 december 2018 hebben als thema ‘MINIMALISTISCH’
De deelnemers bij het eerste thema waren enthousiast.
Dus doe ook enthousiast mee!

Op zaterdag 11 augustus 2018 hebben 11 leden deelgenomen aan een PhotoWalk in Antwerpen onder leiding van Peter Schouten. Het thema is: abstract kijken!
Later in het jaar worden de resultaten op onze fotoavond gepresenteerd.


Zomersessie juli 2018

Tijdens de eerste zomersessie van FotoGroepBreda heeft Willi Reisdorf een presentatie gegeven: Everything You Always Wanted to Know About Your Camera*(* But Were Afraid To Ask).

De foto’s zijn gemaakt door Wim Muys.

Uitslag BondsFotoWedstrijd 2018

De uitslag van de Bondsfotowedstrijd 2018 is bekend en Foto Groep Breda staat daarbij op de 15e plaats.
Ron van Gool en Willem Joosse hebben bronzen sticker gekregen
Beide proficiat!

In verband met onze expositie is er zondagochtend een radio interview (grensgeluiden) geweest met twee bestuursleden van FGB. Het hele interview met Marjan en Peter is terug te luisteren op Grensgeluiden11-3-2018.De Ledenvergadering heeft besloten per kwartaal een fotografiethema vast te stellen.Rond het einde van het kwartaal worden dan de gemaakte foto’s besproken tijdens een clubavond. Deelname is geheel vrijblijvend. Afgesproken is thema’s te kiezen die vele ruimte voor interpretatie bieden. We gaan niet discussiëren over de interpretatie van het thema. Iedereen heeft zijn interpretatie en maakt op basis daarvan zijn of haar foto’s. Een vraag ter verduidelijking is natuurlijk altijd mogelijk. Besloten is over een jaar deze activiteit te evalueren.Het thema voor dit kwartaal (maart /juni) is “ONGEREPT”.
Veel fotografie plezier!!   Ons clublid Marijke van Dortmont heeft een acceptatie bij de Benevisie 2017.
Gefeliciteerd Marijke!   Recensie van onze expositie in Beeldschrift. Zie ook Beeldschrift door te klikken op deze link !  In verband met ons 65 jarig bestaan heeft Marian Adriaansen een radio interview gegeven voor GrensGeluiden (met Jan Frijters).
Dit interview is te beluisteren via deze link: grensgeluiden Het was een geweldige avond met Robin de Puy met veel dank aan Yolanda en Peter!!!
De foto’s hierboven zijn genomen door Johan Bons 
Beelden van leuke compositie-workshop met Robert van der Sluis op 25 april j.l.!    DDe uitslag van de Bondsfotowedstrijd 2017 is bekend en Foto Groep Breda staat daarbij op de elfde plaats.
Willi Reisdorf en Yolanda Maans hebben brons gekregen Impressies van onze jaarlijkse expositie in maart      Er is ook nog een filmpje gemaakt!  Ter gelegenheid van ons project Poëzie en Fotografie is er een tijdschrift ‘FOTO en GEDICHT’ gemaakt.Je kunt het tijdschrift in deze link bekijken! In aanloop op onze jubileumexpositie startten we de fotowedstrijd op in de week van de poëzie.
We daagden de bewoners van Breda en omgeving uit om bij onderstaand gedicht een illustratieve foto te maken.
De winnaar van de jubileumfotowedstrijd werd Wilna Thomas.
Het gedicht waarbij werd gefotografeerd was:Verstild het landschap
een wollige mist bedekt
zacht de contouren
Sonja Rentink En dit was de winnende foto: Winnende foto heeft samen met gedicht een plekje gekregen op de expositie die zal zijn van tot en met 7 april. Hieronder een collage van enkele foto’s van de prijsuitreiking waarop de fotografe en dichteres te zien zijn.     Saul LeiterOp zondag 27 november zijn 12 leden van FGB naar Antwerpen geweest voor de Retrospectieve van Saul Leiter in het FOMU. Al eerder in het jaar is een grote groep een dag gaan fotograferen in Antwerpen in de stijl van Saul Leiter. Het resultaat hiervan is al op de club getoond.
Nu was het tijd om te kijken hoe het had gemoeten.

Top