Fotogroep Breda

 

Fotogroep Breda bestaat al sinds 1952, en blijft een dynamische “fotovriendenclub”. Ongeveer 30 enthousiaste fotografen van verschillende niveaus vormen samen de Fotogroep Breda.  Jong en oud, met minder fotografie-ervaring of zeer gevorderd, onze passie voor de vele vormen van digitale en analoge fotografie brengt ons samen.

Fotogroep Breda is actief. Wij komen om de week bij elkaar vanaf 20:00 uur. (Zie “Agenda” onder rubriek “Actueel”). Gedwongen door corona hebben we in september 2021 onze traditionele maandagavond ingeruild voor de dinsdagavond.   

Minstens één clubavond per maand reserveren we voor het kritisch en opbouwend bespreken van elkaars foto’s. Op andere clubavonden wisselen we van gedachten over fotografie met gastsprekers of leden van andere fotoclubs.

In clubverband of individueel doen wij mee aan een aantal regionale, nationale of internationale fotowedstrijden. Wij organiseren jaarlijks in het “Centrum voor de kunsten Nieuwe Veste” te Breda een (thema)tentoonstelling met foto’s van onze leden. Ook brengen wij met regelmaat een boek met foto’s van de leden uit. Elk lid wordt aangemeld bij de Fotobond en kan van haar diensten gebruik maken.

Al onze activiteiten zijn gericht op het ‘beeld’ dat in de stijl van de fotograaf is vastgelegd. Wij willen elkaar stimuleren in onze beleving van de fotografie en daarbij creativiteit van ieder individueel lid de vrije hand geven. Welk verhaal wil de fotograaf ons met zijn beeld vertellen, welke emotie wordt opgeroepen, wat zegt het beeld mij, welke keuzes zijn gemaakt en waarom? Daarin zoeken wij onze inspiratie.

Als bovenstaande je aanspreekt, je nog vragen hebt en/of lid wilt worden, neem dan contact op met onze secretaris via het contactformulier